Back

Vrei să înțelegi globalizarea şi consecințele ei în diverse țări din lume? Vrei să afli mai multe despre migrație și provocările pe care le generează? Vrei să studiezi relațiile internaționale dar şi dezvoltarea regională şi locală? Vrei să înveți cum să faci o aplicație pentru proiecte europene, dar și care sunt metodele de cercetare socială?

Bun venit la Masteratul în Dezvoltare Internațională de la FPSAC, UBB!

Îți oferim cursuri teoretice și aplicate care abordează teme de interes national, regional și global. Acest masterat este primul program din România care oferă o specializare pe temele conexe ale dezvoltării internaționale si migrației.

În timpul programului de masterat poti aplica la internshipuri în cadrul institutiilor statului român precum Agenția Română de Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe, Administrația Prezidențială, dar și în organizații nonguvernamentale precum PATRIR, LADO, Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor sau în organizații internaționale specializate pe dezvoltare si migratie precum UNHCR sau Organizația Națiunilor Unite. După finalizarea studiilor, poți activa în organizații internaționale, ONG-uri din România, corporații, instituții publice sau poți profita de toate oportunitățile de voluntariat internațional oferite de EUAid. 

ORAR SEMESTRUL 1

Lista cursurilor

First Semester/Semestrul I

1.      Globalization, geopolitics and the international system / Globalizare, geopolitică și sistem internațional

2.      International development / Dezvoltare internațională

3.      Social science methods / Metode de cercetare în științele sociale

4.      Active citizenship in the global context / Cetățenie activă în context global

5.      Academic writing / project writing / Scriere academică / scriere de proiecte

 

Second Semester/Semestrul II

1.      Migration, development and transnationalism / Migrație, dezvoltare și transnaționalism

2.      European and regional organizations / Organizații internaționale europene și regionale

3.      Migration in the contemporary world: theories, typologies and current flows / Migrația în lumea contemporană: teorii, tipologii și direcții curente.

4.      Optional course 1 (Inequalities, integration and human development / Inegalități, integrare și dezvoltare umană or a course from other faculties / curs de la alte facultăți)

5.      Optional course 2 (courses form other faculties / cursuri de la alte facultăți)

 

Third Semester/Semestrul III

1.      Migration and development: actors, institutions, policies / Migrație și dezvoltare: actori, instituții, politici

2.      Human development / Dezvoltare umană

3.      Organizations and resources for international development / Organizații și resurse în dezvoltarea internațională

4.      Optional course 3 (Local development / dezvoltare locală or a course from other faculties / curs de la alte facultăți)

5.      Professional internship / practică profesională

 

Fourth semester/Semestrul IV

1.      Conflict ridden societies and development / Dezvoltarea si societățile în conflict

2.      Optional course 4 (Statehood and development in postcolonial Africa / Statalitate și dezvoltare în Africa postcolonială, or a course from other faculties / curs de la alte facultăți).

3.      Dissertation writing seminar/seminar pentru scrierea disertației

4.      Professional internship/practică profesională

5.      Optional course 5 (Migration and development in transition societies: Africa, Middle East and Eastern Europe / Migrație și dezvoltare în societăți în tranziție: Africa, Orientul Mijlociu și Europa de Est or couses from other faculties / cursuri de la alte facultăți).

Pentru mai multe informații contează-ne la adresa bogdan.radu@fspac.ro.