Back

ADMITERE DOCTORAT

Admiterea va avea loc in 15 septembrie la ora 10, la sediul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din str. Mosoiu 71, sala 4/2. Examenul va avea doua probe: (1) o proba orala despre experienta de cercetare si motivatie, și (2) o proba scrisa de prezentare a proiectului de cercetare.

Pentru întrebări despre programul doctoral din cadrul departamentului nostru, puteți trimite un mesaj la badescu@fspac.ro.

Programul doctoral în Științe Politice a fost inițiat în 2010, întregind programul de pregătire academică oferit de Departamentul de Științe Politice.

Desfășurat sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gabriel Bădescu si Prof. Univ. Dr. Cosmin Marian și beneficiind de sprijinul și implicarea tuturor membrilor departamentului, programul doctoral permite abordarea unei game largi de teme de cercetare aprofundată, fiind astfel complementar cu programele academice de la nivelele licență și masterat oferite de Departament.

Doctoranzii din cadrul Departamentului își desfășoară activitatea de cercetare în domenii precum politici comparate, relații interetnice, europenizare, politici ale Uniunii Europene, religie, democratizare, migrație, drepturile omului sau elite politice.

Primul an al programului doctoral este dedicat școlii doctorale, pe parcursul căruia pot fi urmate cursuri de relații internaționale, metodologia cercetării, politici comparate, economie politică, filosofie politică sau psihologie socială, oferite de membri ai Departamentului de Științe Politice sau de profesori din cadrul altor departamente ale UBB.

Doctoranzii beneficiază de oportunitățile și infrastructura de cercetare puse la dispoziție de Departament și de centrele de cercetare din cadrul său, precum și de rețeaua de contacte din țară și din străinătate.