Back

Calendar

Admitere 2022

Calendarul Admiterii (Septembrie 2022)

Înscrierea candidaţilor: 12-14 septembrie 2022

Rezultate iniţiale: 16 septembrie 2022

Contestaţii, înregistrarea observaţiilor, erorilor, omisiunilor: 17-18 septembrie 2022 (inclusiv sâmbătă și duminică)

Confirmarea ocupării locului: 17-18 septembrie 2022 (inclusiv sâmbătă și duminică)

Depunerea cererilor de redistribuire pentru candidații aflați “în așteptare”: 17-18 septembrie 2022 (inclusiv sâmbătă și duminică)

Redistribuirea locurilor rămase neocupate sau disponibilizate ca urmare a neconfirmării: 19 septembrie 2022

Rezultate după redistribuiri: 19 septembrie 2022

Confirmarea ocupării locului după redistribuire și pentru candidații din lista de așteptare: 20 septembrie 2022

Rezultate finale: 22 septembrie 2022

Locuri & Detalii

Admiterea are loc exclusiv online. Asta înseamnă că toate etapele admiterii au loc online, de la depunerea dosarului și până la confirmarea acestuia. Tot ce trebuie să faci este să accesezi platforma de admitere: https://admitereonline.ubbcluj.ro/

Pentru sesiunea de admitere 2022, oferim:

– 37 de locuri bugetate și 61 cu taxă pentru programul în limba română

– 7 locuri bugetate și 83 cu taxă pentru programul în limba engleză

– 5 locuri bugetate și 20 cu taxă pentru programul în limba maghiară

De ce la noi?

Pregătim experți în domeniile relațiilor internaționale, studii europene, analiză politică, feminism, antropologie politică, analiza datelor din sondaje și discursuri politice, teorie politică clasică și contemporană.

Alege o facultate conectată la realităţile lumii în care trăim. La Ştiinţe Politice, înveţi despre teme de actualitate, care sunt pe agenda zilei în toate colţurile lumii: globalizare, diversitate culturală, încălzire globală, terorism sau migraţie. De asemenea, dobândești abilități de leadership și un mod unic de interpretare a felului în care funcționează societățile și sistemele politice. Departamentul de Ştiinţe Politice al UBB Cluj este primul din ţară care s-a specializat în acest domeniu după 1989.

Aveți ocazia să intrați în contact cu studenți din alte țări prin intermediul programelor de schimb instituțional din care departamentul de Științe Politice. Prin programele Erasmus, studenții internaționali din Germania, Italia, Cehia, Slovenia, Ungaria sau Polonia vin la stagii de studiu la departamentul nostru. La rândul vostru, alegând departamentul nostru, aveți oportunitatea de a petrece un semestru sau un an universitar în aceste țări.

De 10 ani, Departamentul de Științe Politice are încheiate parteneriate cu instituții publice centrale și locale prin care puteți să beneficiați de stagii de practică. Câteva din aceste instituții sunt: Administrația Prezidențială, Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic sau Parlamentul României.

Profesorii de la SP și-au definitivat studiile sau au desfășurat stagii de cercetare în universități prestigioase din SUA sau Europa. De exemplu, Bogdan Radu profesor SP de relații internaționale, a terminat un doctorat la University of California, iar Florin Fesnic profesor de partide politice și analiza cantitativă în STATA are un doctorat obținut la University of Illinois. Mai multe despre profesorii noștri găsiți aici.

Mai mulți profesori de la universități americane (San Diego State University sau University of North Dakota) predau la departamentul nostru.

Facultatea noastră beneficiază de dotări moderne printre care menționăm cea mai bine dotată bibliotecă de științe politice, un laborator de calculatoare performant, săli de cursuri dotate cu infrastructură multimedia. Facultatea dispune de o rețea wireless în întreaga clădire accesibilă tuturor studenților.

Avem absolvenți de succes care au construit cariere în politică, cercetare sau sunt experți în instituții internaționale. 

Dacă te-am convins, vino la noi și alege una din cele trei linii de predare: română, engleză sau maghiară!

Mai multe informatii gasiti aici.