main-image.jpg

Proiectarea si Managementul Campaniilor Electorale

Bun venit pe pagina Programului Postuniversitar "Proiectarea si Managementul Campaniilor Electorale"!

Acest program porneste de la premisa ca o campanie electorala reprezinta un proces complex, care implica resurse umane numeroase, cu o gama larga de abilitati profesionale. De asemenea, consideram ca realizarea unor campanii electorale profesioniste duce la o mai buna pregatire a candidatilor si, in consecinta, contribuie la propulsarea in functiile de decizie a unor persoanemai bine pregătite. Prin urmare, acest program postuniversitar are ca obiectiv principal dezvoltarea abilitatilor – de conceptie si practice – in randul persoanelor implicate in desfasurarea unei campanii electorale.

Programul vizeaza membri ai entitatilor profesionale implicate in desfasurarea campaniilor electorale: specialisti in relatii publice, consultanti si consilieri politici, membri ai partidelor politice, analisti de date din cadrul unor institute de sondare a opiniei publice, jurnalisti. De asemenea, sunt vizati studenti masteranzi sau doctoranzi care urmeaza programe de formare in domeniul campaniilor electorale, intentioneaza sa urmeze cariera sau sunt pasionati de acest domeniu.

Programul dureaza 8 saptamani (5 iunie - 29 iulie 2017) si are doua componente majore: 7 saptamani de cursuri online (5 iunie - 20 iulie) si o saptamana dedicata Scolii de Vara de Campanii Electorale (24-29 iulie).

In continuare puteti citi mai multe detalii despre aceste componente, inscriere si profesori implicati.

CURS POSTUNIVERSITAR SI CREDITE TRANSFERABILE

Programul postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua intitulat “Proiectarea si Managementul Campaniilor Electorale” este organizat de Departamentul de Stiinte Politice din cadrul UBB Cluj. Programul este acreditat de Ministerul Educatiei Nationale prin decizia nr. 33932 din 24 martie 2014.

Programul are o durata de 8 saptamani si se desfasoara in perioada 5 iunie – 29 iulie 2017. In primele 7 saptamani, cursurile se vor desfasura online. A opta saptamana, 24-29 iulie 2017, este dedicata scolii de vara. Certificatului de absolvire a programului este acordat doar celor care parcurg toate cele 8 saptamani si raspund cerintelor de evaluare.

Primele 7 saptamani ale cursului sunt structurate pe baza a 7 discipline, cuprinse in planul de invatamant aprobat de minister, dupa cum urmeaza:

1. Speechwriting si construirea discursului electoral

2. Tehnici de cercetare sociala in context electoral

3. Managementul campaniei electorale in context electoral

4. Analiza politica in context electoral

5. Designul si efectele sistemelor electorale

6. Marketing politic

7. Proceduri electorale si legislatie electorala

Fiind un program de formare continua acreditat de minister, promovarea fiecarei discipline inseamna obtinerea creditelor transferabile aferente. Fiecare disciplina are alocate 2 credite, astfel ca finalizarea cu succes a programului inseamna dobandirea unui numar de 14 credite transferabile. Acestea pot fi utilizate conform Regulamentului de credite transferabile al UBB, conceput in baza sistemului european de credite transferabile (ECTS).

Cursantii vor avea acces online la toate materialele care trebuie parcurse, conform silabusurilor concepute pentru fiecare curs. Primele 7 saptamani ale programului sunt concepute astfel incat:

- Materialele sa fie conferite in mod logic si sa faciliteze procesul didactic atat pentru cei familiarizati deja cu activitatea in cadrul unei campanii electorale, cat si cu cei care nu au experienta in acest domeniu.

- Cursantii sa dobandeasca toate notiunile teoretice si practice necesare pentru participarea la atelierele organizate in cadrul scolii de vara, care vor avea exclusiv un caracter practic.

Respectarea cerintelor pentru fiecare curs si participarea la scoala de vara va asigura promovarea celor 7 cursuri si dobandirea creditelor.

SCOALA DE VARA DE CAMPANII ELECTORALE

Scoala de vara este programata in saptamana 24-29 iulie 2017 la Cluj, la sediul FSPAC, de pe str. Minerilor, nr. 85.

La aceasta vor participa doar cei care sunt inscrisi in cadrul programului postuniversitar de Proiectarea si Managementul Campaniilor Electorale. Inainte de participarea la scoala de vara, cursantii vor parcurge timp de 7 saptamani materialele pregatitoare puse la dispozitie online.

Cele 6 zile ale scolii de vara vor fi impartite in ateliere practice care vor detalia temele abordate de fiecare dintre cursurile din planul de invatamant.

Taxa de participare la acest curs este de 1.200 de lei.

Pentru inscriere, este necesar sa trimiteti un cv (indiferent de format) la adresa de e-mail jiglau@fspac.ro, pana la data de 25 mai 2017 (inclusiv). Pentru acest program sunt disponibile 30 de locuri. Fiind un program postuniversitar, el este adresat doar celor care absolvit cu diploma cel putin studiile universitare de licenta!