Gabi.jpg

DOCTORAT

Informații despre disciplina Etică și Integritate Academică.

Evidența doctoranzilor în Științe Politice 2019-2020.

Aici găsești toate informațiile despre sesiunea septembrie 2020 de ADMITERE la doctorat!

Admiterea va avea loc in 11 septembrie la ora 10, online. In vederea examenului, fiecare candidat va pregati un proiect de cercetare, avand cca 2000 de cuvinte, care cuprinde descrierea temei, justificarea importantei ei, relevanta teoretica, metodologia de cercetare propusa, bibliografie. Examenul va avea doua probe orale: o proba despre experienta de cercetare si motivatie, și o proba de prezentare a proiectului de cercetare.

Pentru întrebări despre programul doctoral din cadrul departamentului nostru, puteți trimite un mesaj la badescu@fspac.ro.

Programul doctoral în Științe Politice a fost inițiat în 2010, întregind programul de pregătire academică oferit de Departamentul de Științe Politice.

Desfășurat sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gabriel Bădescu, Prof. Univ. Dr. Cosmin Marian și Cercetător Habil. Dr. Remus Anghel și beneficiind de sprijinul și implicarea tuturor membrilor departamentului, programul doctoral permite abordarea unei game largi de teme de cercetare aprofundată, fiind astfel complementar cu programele academice de la nivelele licență și masterat oferite de Departament.

Doctoranzii din cadrul Departamentului își desfășoară activitatea de cercetare în domenii precum politici comparate, relații interetnice, europenizare, politici ale Uniunii Europene, religie, democratizare, migrație, drepturile omului sau elite politice.

Primul an al programului doctoral este dedicat școlii doctorale, pe parcursul căruia pot fi urmate cursuri de relații internaționale, metodologia cercetării, politici comparate, economie politică, filosofie politică sau psihologie socială, oferite de membri ai Departamentului de Științe Politice sau de profesori din cadrul altor departamente ale UBB.

Doctoranzii beneficiază de oportunitățile și infrastructura de cercetare puse la dispoziție de Departament și de centrele de cercetare din cadrul său, precum și de rețeaua de contacte din țară și din străinătate.

Cine sunt doctoranzii noștri și care sunt temele lor de cercetare?

PaulaBeudean.jpg

Paula Beudean

Doctorand

beudean@fspac.ro

Curriculum Vitae

Am peste 10 ani de experiență în sectorul nonprofit, în prezent lucrând la Fundația Danis. Din 2008, sunt cadru didactic asociat la Managementul ONG-urilor (MPA, UBB). Am absolvit același program de MPA, iar apoi am studiat Nonprofit Leadership and Community Development la University of Delaware. M-am specializat și în CSR (Executive Education Program, McGill University) și în dezvoltare internațională (MA, UBB). În 2014, am început studiile doctorale la UBB.

bretea.jpg

Laura Bretea

Doctorand

bretea@fspac.ro

Curriculum Vitae

Sunt absolventă a programului de licență al Universității Paris X și a Masterului de Relații Internaționale și Afaceri Europene în cadrul Universității Paris I, Sorbonne. Sunt consultant în asistență electorală pentru Națiunile Unite, Comisia Europeană și ONGuri internaționale. Cu o experiență de zece ani în domeniul alegerilor, am observat alegeri din numeroase țări, cel mai recent în Egipt, Nigeria și Afganistan. Recent, am lucrat ca Asistent parlamentar la Parlamentul European, Consilier Electoral pentru Națiunile Unite si am activat in mediul ONG în România. În prezent, sunt angajată a Comisiei Europene.

anatolie-cosciug.jpg

Anatolie Coșciug

Doctorand

cosciug@fspac.ro

Curriculum Vitae

Sunt doctorand în sociologie în cadrul Universitatii Bielefeld din Germania și cercetător afiliat la Departamentul de Științe Politice al UBB. Cercetarea mea are ca temă migrația și schimbările sociale în țările din Centrul si Estul Europei. La UBB, sunt implicat în mai multe proiecte pe teme precum antreprenoriatul informal, migrație, dezvoltare socială și tineret.

dodosi.jpg

Andreea Dodosi

Doctorand

andreea.dodosi@fspac.ro

Sunt absolventă a promoției 2016 a Facultății de Științe Politice din cadrul FSPAC, UBB Cluj. Am absolvit un masterat în cadrul SNSPA, departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană,  specializarea Security and Diplomacy. Ca și experiență profesională, în urma absolvirii am făcut parte din seria 2016 a internilor la Guvernul României în urma căreia am obținut un post de Consilier Evaluare Examinare în cadrul Agenției pentru Agenda Digitală a României în departamentul SEAP (Sistemul electronic de Achiziții Publice). În cadrul activității aș menționa reprezentarea Agenției în cadrul Parteneriatului pentru o Guvernare deschisă și participarea la diverse workshopuri tematice precum și cel organizat de către Comisia Europeană- EUGO – pentru proiectul Single Digital Gateway. În prezent ocup poziția de Manager de Proiect în cadrul unei firme de IT românești. Tematica de cercetare în cadrul școlii doctorale aleasă este Discursul discriminatoriu împotriva evreilor în societatea românească în perioada 1945-1949 și în principiu studiul măsurilor luate de societatea româneasca în perioada post-holocaust.

carmen-greab.jpg

Carmen Greab

Doctorand

greab@fspac.ro

Curriculum Vitae

Interesele mele de cercetare sunt studiul privind educatia civica si efectul acesteia asupra socializarii politice si civice a tinerilor precum si studiul asupra practicilor recente privind participarea civica si politica. Recent, am fost angrenata intr-un proiect pilot privind introducerea bugetarii participative in Cluj-Napoca.

ovidiu-oltean.jpg

Ovidiu Oltean

Doctorand

oltean@fspac.ro

Curriculum Vitae

În cadrul cercetării mele doctorale studiez relația dintre migratia etnica din Romania, institutii si organizatii etnice si schimbare sociala. Din 2012 lucrez ca asistent de cercetare in cadrul proiectului ʺRecuperand Vocea Migrantilor. Perspective Locale asupra Migratiei, Dezvoltarii si Schimbarii Sociale in Romaniaʺ, care exploreaza diferite tipuri de migratie si efectele lor asupra comunitatilor de origine ale migrantilor.

madalina mocan.jpg

Mădălina Mocan

Doctorand

madalina.mocan@fspac.ro

Sunt doctorand în științe politice al FSPAC. După mai bine de 10 ani petrecuți în sectorul asociativ, sunt în continuare preocupată de inegalitate, drepturile omului, transparență și bună guvernare. Am inițiat și făcut parte din proiecte care au urmărit folosirea noilor tehnologii pentru îmbunătățirea participării civice și responsabilizare politică. Sunt Aspen Institute Romania fellow (2009) și moderator German Marshall fellow (2014). Continui să lucrez în proiecte în domeniul transparenței, reducerii exploatării (combaterea traficului de ființe umane), analizei de politici publice. Sunt interesată de practica și teoria noilor forme de asociere civică. Este membră în Consiliul Director al TechSoup Romania.


LinkedIn: Madalina Mocan

Twitter: MadalinaMocan @MadalinaMocan

Artan.jpeg

Artan Pashnjari

Doctorand

artan.pashnjari@fspac.ro

Sunt licentiat la programul de stiinte politice, Univeristatea Babes-Bolyai, in cadrul facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii. Am terminat programul de masterat in administratie publica in cadrul FSPAC. În cadrul programului de doctorat studiez aderarea in UE a tarilor din Sud Estul Europei. Domeniile mele de interes sunt politica publica, sisteme electorale, reforme administrative, tranzitie spre democrație. 

vornicu.jpg

Andreea Vornicu

Doctorand

vornicu@fspac.ro

Curriculum Vitae

Sunt licențiată în Drept și Jurnalism și dețin o diplomă de master în Dezvoltare Internațională. Interesele mele de cercetare includ: design instituțional și reconstrucția țărilor post-conflict, rule of law și procesele de justiție restaurativă și de tranziție.