Gabi.jpg

DOCTORAT

Informații despre disciplina Etică și Integritate Academică.

Evidența doctoranzilor în Științe Politice 2018-2019.

Aici găsești toate informațiile despre sesiunea septembrie 2018 de ADMITERE la doctorat!

Pentru întrebări despre programul doctoral din cadrul departamentului nostru, puteți trimite un mesaj la badescu@fspac.ro.

In vederea examenului, fiecare candidat va pregati un proiect de cercetare, avand cca 2000 de cuvinte, care cuprinde descrierea temei, justificarea importantei ei, relevanta teoretica, metodologia de cercetare propusa, bibliografie. Examenul va avea doua probe:

1. o proba scrisa, pornind de la intrebari despre proiectul de cercetare, inclusiv despre bibliografia aleasa de catre candidat.

2. o proba orala, despre experienta de cercetare si despre proiect.

Admiterea va avea loc în 14 septembrie 2018, ora 10, sala II/2, proba scrisa si ora 12, sala IV/6, interviu.

Programul doctoral în Științe Politice a fost inițiat în 2010, întregind programul de pregătire academică oferit de Departamentul de Științe Politice.

Desfășurat sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gabriel Bădescu, Conf. Univ. Dr. Cosmin Marian și Cercetător Habil. Dr. Remus Anghel și beneficiind de sprijinul și implicarea tuturor membrilor departamentului, programul doctoral permite abordarea unei game largi de teme de cercetare aprofundată, fiind astfel complementar cu programele academice de la nivelele licență și masterat oferite de Departament.

Doctoranzii din cadrul Departamentului își desfășoară activitatea de cercetare în domenii precum politici comparate, relații interetnice, europenizare, politici ale Uniunii Europene, religie, democratizare, migrație, drepturile omului sau elite politice.

Primul an al programului doctoral este dedicat școlii doctorale, pe parcursul căruia pot fi urmate cursuri de relații internaționale, metodologia cercetării, politici comparate, economie politică, filosofie politică sau psihologie socială, oferite de membri ai Departamentului de Științe Politice sau de profesori din cadrul altor departamente ale UBB.

Doctoranzii beneficiază de oportunitățile și infrastructura de cercetare puse la dispoziție de Departament și de centrele de cercetare din cadrul său, precum și de rețeaua de contacte din țară și din străinătate.

Cine sunt doctoranzii noștri și care sunt temele lor de cercetare?

PaulaBeudean.jpg

Paula Beudean

Doctorand

beudean@fspac.ro

Curriculum Vitae

Am peste 10 ani de experiență în sectorul nonprofit, în prezent lucrând la Fundația Danis. Din 2008, sunt cadru didactic asociat la Managementul ONG-urilor (MPA, UBB). Am absolvit același program de MPA, iar apoi am studiat Nonprofit Leadership and Community Development la University of Delaware. M-am specializat și în CSR (Executive Education Program, McGill University) și în dezvoltare internațională (MA, UBB). În 2014, am început studiile doctorale la UBB.

bretea.jpg

Laura Bretea

Doctorand

bretea@fspac.ro

Curriculum Vitae

Sunt absolventă a programului de licență al Universității Paris X și a Masterului de Relații Internaționale și Afaceri Europene în cadrul Universității Paris I, Sorbonne. Sunt consultant în asistență electorală pentru Națiunile Unite, Comisia Europeană și ONGuri internaționale. Cu o experiență de zece ani în domeniul alegerilor, am observat alegeri din numeroase țări, cel mai recent în Egipt, Nigeria și Afganistan. Recent, am lucrat ca Asistent parlamentar la Parlamentul European, Consilier Electoral pentru Națiunile Unite si am activat in mediul ONG în România. În prezent, sunt angajată a Comisiei Europene.

anatolie-cosciug.jpg

Anatolie Coșciug

Doctorand

cosciug@fspac.ro

Curriculum Vitae

Sunt doctorand în sociologie în cadrul Universitatii Bielefeld din Germania și cercetător afiliat la Departamentul de Științe Politice al UBB. Cercetarea mea are ca temă migrația și schimbările sociale în țările din Centrul si Estul Europei. La UBB, sunt implicat în mai multe proiecte pe teme precum antreprenoriatul informal, migrație, dezvoltare socială și tineret.

carmen-greab.jpg

Carmen Greab

Doctorand

greab@fspac.ro

Curriculum Vitae

Interesele mele de cercetare sunt studiul privind educatia civica si efectul acesteia asupra socializarii politice si civice a tinerilor precum si studiul asupra practicilor recente privind participarea civica si politica. Recent, am fost angrenata intr-un proiect pilot privind introducerea bugetarii participative in Cluj-Napoca.

ovidiu-oltean.jpg

Ovidiu Oltean

Doctorand

oltean@fspac.ro

Curriculum Vitae

În cadrul cercetării mele doctorale studiez relația dintre migratia etnica din Romania, institutii si organizatii etnice si schimbare sociala. Din 2012 lucrez ca asistent de cercetare in cadrul proiectului ʺRecuperand Vocea Migrantilor. Perspective Locale asupra Migratiei, Dezvoltarii si Schimbarii Sociale in Romaniaʺ, care exploreaza diferite tipuri de migratie si efectele lor asupra comunitatilor de origine ale migrantilor.

madalina mocan.jpg

Mădălina Mocan

Doctorand

madalina.mocan@fspac.ro

Sunt doctorand în științe politice al FSPAC. După mai bine de 10 ani petrecuți în sectorul asociativ, sunt în continuare preocupată de inegalitate, drepturile omului, transparență și bună guvernare. Am inițiat și făcut parte din proiecte care au urmărit folosirea noilor tehnologii pentru îmbunătățirea participării civice și responsabilizare politică. Sunt Aspen Institute Romania fellow (2009) și moderator German Marshall fellow (2014). Continui să lucrez în proiecte în domeniul transparenței, reducerii exploatării (combaterea traficului de ființe umane), analizei de politici publice. Sunt interesată de practica și teoria noilor forme de asociere civică. Este membră în Consiliul Director al TechSoup Romania.


LinkedIn: Madalina Mocan

Twitter: MadalinaMocan @MadalinaMocan

anca-sinea.jpg

Anca Sinea

Doctorand

sinea@fspac.ro

Curriculum Vitae

Sunt doctorand și cercetător în Științe Politice, studiind rolul activ regional al României în ceea ce privește politica energetică europeană. Sunt dublu-licențiată în Relații Internaționale (SNSPA, București) și Științe Politice (Université Paris X) și dețin o diplomă de masterat în domeniul Relațiilor Internationale la Academia Diplomatică din Viena și Universitatea din Viena. Printre domeniile mele de interes se numără politicile de resurse, diplomația energetică, protocolul diplomatic și geopolitica.

vornicu.jpg

Andreea Vornicu

Doctorand

vornicu@fspac.ro

Curriculum Vitae

Sunt licențiată în Drept și Jurnalism și dețin o diplomă de master în Dezvoltare Internațională. Interesele mele de cercetare includ: design instituțional și reconstrucția țărilor post-conflict, rule of law și procesele de justiție restaurativă și de tranziție.